Advertentie
Advertentie

Groen licht voor overname Indaver door Huts

Fernand Huts (links) wordt de nieuwe eigenaar van Indaver dat geleid wordt door Paul De Bruycker. ©BELGA

De aandeelhouders van het Nederlandse energiebedrijf Delta keuren de verkoop van de Belgische afvaldochter Indaver goed. De koper is Katoen Natie van ondernemer Fernand Huts.

Fernand Huts neemt de laatste horde voor de overname van Indaver, de Mechelse specialist in de verwerking van gevaarlijk afval. De aandeelhouders van de  verkopende partij hebben de deal goedgekeurd.

Indaver is sinds 2007 voor driekwart in handen van het Zeeuwse energiebedrijf Delta. Die besloot het bedrijf vorig jaar van de hand te doen om zijn zware schuldenlast te kunnen afbouwen. Begin dit jaar werd de logistieke groep Katoen Natie geselecteerd als overnemer. Die betaalt 416 miljoen euro voor het 75 procent belang.

De aandeelhouders van Delta, de provincie en gemeenten in Zeeland, hebben de verkoop donderdag goedgekeurd. Dat gebeurde unaniem. Daarmee is de weg vrij voor de effectieve overdracht van het bedrijf aan Huts.

Dan is het aan de minderheidsaandeelhouders, de Vlaamse overheidsholding (VMH) en enkele industriële bedrijven, om te bepalen of ze mee verkopen of aan boord blijven. De VMH heeft nog geen positie ingenomen; bij de industriëlen is het animo groot om te verkopen.

Indaver zette vorig jaar een omzet van 533 miljoen euro neer en telt 1.700 werknemers waarvan 1.000 in het buitenland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud