Hamon timmert aan kapitaalverhoging

Het Waalse bedrijf bouwt koeltorens, industriële warmtewisselaars en rookgaszuiveringssystemen. ©Thierry du Bois

Het aandeel Hamon is nu al tien beursdagen geschorst en het kan nog even duren voor de notering wordt hervat. 'We zijn de kapitaalverhoging aan het regelen', zegt voorzitter Philippe Bodson.

Net voor het kerstweekend werd de notering van Hamon opgeschort. De aandeelhouders van de zwaar verlieslatende Waalse koeltorenbouwer moesten toen instemmen met een kapitaalverhoging van 70 miljoen euro, bijna het dubbele van de beurswaarde van het bedrijf. De goedkeuring kwam er, maar Hamon blijft geschorst tot de details van de kapitaalverhoging rond zijn.

De operatie heeft wat vertraging opgelopen, onder meer door de feestdagen en discussies over de aandeelhoudersvergadering, geeft voorzitter Philippe Bodson aan. Maar nu wordt de laatste hand gelegd aan een prospectus voor de kapitaalverhoging, die moet worden goedgekeurd door de beurswaakhond FSMA.

Alle details van de operatie zijn rond, behalve de prijs waartegen de nieuwe aandelen worden aangeboden. 'De raad van bestuur zal die binnenkort vastleggen', zegt Bodson, die geen concrete timing wil geven.

Sogepa

De Waalse overheidsholding Sogepa, de grootste aandeelhouder van Hamon, heeft al aangegeven dat ze minstens 20 miljoen euro vers geld in het bedrijf wil pompen. Over de positie van de historische aandeelhoudersfamilie Lambilliotte is niets bekend. Het is evenmin duidelijk of Hamon met de kapitaalverhoging alleen vers geld zoekt of dat ook schuld kan worden omgezet in aandelen.

Hamon bouwt koeltorens, industriële warmtewisselaars en rookgaszuiveringssystemen. De verkoop van zulke dure installaties staat onder druk omdat elektriciteitsproducenten en petroleumgroepen de vinger op de knip houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud