Hoger dividend voor Fluxys Belgium

De Fluxys-terminal in Zeebrugge. ©put

Fluxys Belgium trekt zijn dividend op van 1,20 euro naar 1,23 euro per aandeel.

De Belgische beursgenoteerde dochter van de Europese gastransportgigant profiteert van de stijgende rente en de hervorming van de vennootschapsbelasting. Dat laatste leverde Fluxys Belgium   over vorig jaar een eenmalig boekhoudvoordeel van 16,2 miljoen euro aan uitgestelde belastingen op.

Daar komt nog bij dat Fluxys Belgium in oktober tegen gunstige voorwaarden obligaties ter waarde van 350 miljoen euro herfinancierde. Die operatie levert Fluxys een besparing van 7,2 miljoen euro aan rentebetalingen per jaar op.

Vooruitblik

De omzet van de beheerder van de Belgische transportleidingen voor aardgas en de aanvoerterminal in Zeebrugge bleef met 510,5 miljoen euro bijna exact gelijk aan die van 2016, toen er 509,5 miljoen euro omzet werd geboekt.

Maar door de meevaller van de belastinghervorming stijgt de nettowinst van 48,5 miljoen euro naar 70,3 miljoen euro. Fluxys Belgium investeerde vorig jaar 83,2 miljoen euro. Dat geld ging vooral naar de aanleg van een vijfde tank in de gasterminal in Zeebrugge.

Die aanzienlijk hogere winst geeft Fluxys België de kans om het dividend licht te verhogen tot 1,23 euro per aandeel.

Aan een vooruitblik voor dit jaar waagt Fluxys zich niet, omdat zijn belangrijkste inkomsten volledig gereguleerd zijn en afhankelijk zijn van het geïnvesteerde vermogen, de rentestand en de financiële structuur.

Fluxys Belgium is grotendeels in handen van de niet-genoteerde gemeentelijke holding Publigas.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content