Japan telt meer oplaadpunten dan tankstations

©ANP

Japan telt meer dan 40.000 oplaadpunten voor elektrische wagens. Dat zijn er intussen meer dan de 34.000 tankstations in het land.

De introductie van elektrische wagens loopt algemeen trager dan verwacht. Maar in Japan zijn er toch al meer dan 40.000 plaatsen waar elektrische wagens kunnen worden opgeladen, berekende de Japanse autobouwer Nissan. Het gaat om de optelsom van laadpalen, snelladers en installaties om thuis op te laden. 

Ter vergelijking: het aantal tankstations in Japan bedraagt ruim 34.000. Uiteraard kunnen tankstations mer wagens bevoorraden dan laadpalen, maar de vergelijking toont wel aan dat de vrees om geen laadpunt te vinden alvast in Japan veel kleiner wordt. Een kleine elektrische wagen als de Nissan Leaf kan maximaal 135 kilometer met een volle batterij.

'Een belangrijk element in de groei van elektrische mobiliteit is de ontwikkeling van laadinfrastructuur', benadrukt Joseph Peter, de financieel directeur van Nissan dat samen met alliantiepartner Renault een van de grote verkopers is van elektrische wagens.

Omdat oliebedrijven niet veel moeite doen om laadinfrastructuur te bouwen, zetten autobouwers zelf stappen. Het Amerikaanse Tesla werkt aan een netwerk van zogenaamde superchargers, waarvan er al enkele in ons land zijn. BMW en Volkswagen treden toe tot het netwerk van ChargePoint dat 100 snelladers langs de drukste Amerikaanse wegen wil uitbouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud