Krimpend Thenergo blijft hopen op partner

De groenestroomproducent Thenergo wordt steeds kleiner. De zoektocht naar een strategische partner om te overleven, leverde voorlopig niet meer op dan besprekingen met potentiële kandidaten.

In de kwartaalupdate geeft Thenergo aan dat het vroegere activiteitensegment Groeikracht, dat de warmtekrachtkoppelingscentrales in de tuinbouw omvatte, helemaal leegverkocht is.

Het bedrijf wil wel doorgaan met de poot MyPower, de energieproductie voor de industrie via de (enige) centrale Biocogen. Het meldt dat die in het derde kwartaal 'volgens verwachting energie produceerde'.

Voorts is er Etrim, dat zich bezighoudt met het beheer van energieportfolio's en risicobeheer. Met name als operator van de eigen centrale, maar waar mogelijk ook voor derden. Onder Etrim valt ook het handelsplatform voor dag- en termijnhandel van energie. Thenergo test software om dit uit te bouwen en te vernieuwen en meldt dat er besprekingen worden gevoerd met potentiële partners-investeerders. Enkel als een partner wordt gevonden, kan het bedrijf overleven.

De kosten- en personeelsreductie gaat ondertussen voort. De kaspositie bedraagt thans 925.000 euro. De waarborgen die de holding in het verleden had gesteld voor de operationele dochtervennootschappen zijn volledig afgebouwd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud