Luminus lanceert alweer nieuwkomer op de energiemarkt

©Photo News

De energieleverancier Energie.be, een dochterbedrijf van Luminus, wil als stabiele prijsbreker nieuwe klanten veroveren. De bedoeling is tegen 2025 zo’n 100.000 gezinnen van stroom en gas te voorzien.

Particulieren en kleine professionele klanten kunnen vanaf maandag een energiecontract afsluiten bij een nieuwe speler op de Vlaamse markt. Energie.be trekt zich op gang in Vlaanderen en wil in het vierde kwartaal van het jaar ook de Waalse markt betreden. De ambitie van de oprichters Tom Van Den Bosch en Bart Feyen is om binnen drie à vier jaar 100.000 klanten te overtuigen.

Energie.be profileert zich als een vernieuwende start-up die door enkel digitaal te werken de kosten laag houdt en scherpe prijzen kan bieden. ‘Energie.be wil komaf maken met misleidende promo’s en kleine lettertjes van de traditionele leveranciers en biedt één eenvoudig, goedkoop tarief aan voor iedereen’, klinkt het in een persmededeling.

Klanten worden vaak gelokt met hoge promo’s, maar zodra die wegvallen, zitten ze vast aan dure tarieven. Wij doen daar niet aan mee.
Tom Van Den Bosch
Medeoprichter Energie.be

Daarbij vermeldt Energie.be niet dat het zelf een dochterbedrijf is van een van die traditionele spelers. Bij de oprichting begin dit jaar kreeg het bedrijf een startkapitaal mee van 1,5 miljoen euro van Luminus, leert een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Luminus, de nummer twee op de Belgische energiemarkt na Engie Electrabel, is met de lancering van het satellietbedrijf niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden zette de energiegroep ook al de groenestroomleverancier Bolt in de steigers. Door in de communicatie naar klanten totaal niet te verwijzen naar het moederbedrijf Luminus kan zowel Bolt als Energie.be zich in de markt zetten als frisse nieuwkomers die de gevestigde orde uitdagen.

‘Energie.be kwam tot stand vanuit het interne incubatorprogramma van Luminus en met kapitaal van Luminus, maar we zijn wel een onafhankelijke start-up’, benadrukt medeoprichter Van Den Bosch. ‘Het personeelsbeleid, de IT-processen en de marktpositionering worden door Energie.be zelf bepaald en niet vanuit Luminus.’

Nieuwe spelers

Door in de communicatie naar klanten totaal niet te verwijzen naar het moederbedrijf Luminus kan zowel Bolt als Energie.be zich profileren als frisse nieuwkomers.

Energie.be zegt in te willen zetten op eenvoudige, transparante en lage prijzen. ‘Veel mensen raken niet uit aan de wirwar van complexe tarieven’, zegt Van den Bosch. ‘Klanten worden nu vaak gelokt met hoge promo’s, maar van zodra die wegvallen, zitten ze vast aan dure tarieven. Wij doen daar niet aan mee. We zullen niet op elk moment de laagste prijs hebben, maar we zullen consistent een lage prijs bieden zodat klanten zich daar geen zorgen over moeten maken. We werken daarvoor met slechts één variabel tarief dat de prijzen op de groothandelsmarkt volgt. Zo houden we het simpel en bieden we op lange termijn altijd de beste prijzen.’

Energie.be bestaat voorlopig uit een team van zo’n 15 mensen. Het bedrijf is al de tweede nieuwkomer op de Vlaamse markt in korte tijd. Ook de supermarktgroep Colruyt levert sinds april stroom en aardgas aan particulieren via het dochterbedrijf Dats24. Een andere belangrijke verschuiving kwam er begin dit jaar met de overname van de nummer vijf Essent door Luminus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud