Marktaandeel Electrabel duikt onder 50 procent

(foto belga) ©BELGA

Het marktaandeel van Electrabel voor de levering van elektriciteit aan de Vlaamse huishoudens is in november gezakt tot 49,41 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.

In oktober bedroeg het marktaandeel nog 50,46 procent. De duik onder de symbolische grens van 50 procent is ongetwijfeld het gevolg van de dynamiek op de energiemarkt. Steeds meer particulieren wisselen van leverancier, of sluiten zich aan bij groepsaankopen.

Onder meer Essent is een van de grote winnaars, met een stijging van 5,84 procent naar 6,24 procent, dankzij het binnenhalen van groepsaankopen. Lampiris stijgt van 4,09 procent in oktober naar 4,30 procent marktaandeel in november bij de huishoudens. 

Maar ook starters doen het goed, getuige het nieuwe bedrijf Elegant dat in enkele maanden tijd een marktaandeel van 0,39 procent wist te halen. 

Voor de levering van aardgas duikt Electrabel eveneens onder de drempel van 50 procent voor het globale marktaandeel (huishoudens + bedrijven) in november. Voor huishoudens alleen was die grens al in september doorbroken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud