Advertentie

Marktaandeel Electrabel op dieptepunt

Nooit lag het marktaandeel van Electrabel lager dan de voorbije maand ©BELGA

Het marktaandeel van Electrabel is de voorbije maand in Vlaanderen opnieuw gedaald. Voor elektriciteit bedroeg het in juni 44,47 procent voor gezinnen en bedrijven. Dat is het laagste cijfer ooit. Kleine speler OCTA+ ging met een deel van de klanten aan de haal.

De cijfers komen van de Vlaamse regulator Vreg. Het aandeel van Electrabel gaat al sinds de vrijmaking van de energiemarkt achteruit. Op enkele sporadische maanden van stijging na, zoals maart en april, daalde ook het voorbije jaar het marktaandeel alweer.

Opvallende stijger tijdens diezelfde periode is OCTA+. Het energiebedrijf dat onder meer 185 tankstations uitbaat, biedt sinds 2010 ook elektriciteit en aardgas aan. In juli vorig jaar had OCTA+ nog maar een marktaandeel van 0,93 procent op de elektriciteitsmarkt. De voorbije maand lag dat al op 1,43 procent.

Groenestroomleverancier Eneco zag dan weer enkele klanten vertrekken. Opvallend, gezien het bedrijfje gedurende lange tijd elke maand groei kon voorleggen. Maar tijdens de voorbije vier maanden kromp het marktaandeel met bijna een halve procent.

Ondanks de continue daling blijft Electrabel ruimschoots de nummer één op de Vlaamse energiemarkt. De nummer twee, EDF Luminus, moet het stellen met 20,18 procent. Op plaats drie en vier staan Eni en Essent, met respectievelijk 11,84 procent en 7,68 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud