Mazoutgigant verkoopt ook stroom en gas

Met de stap naar stroom en gas countert Comfort Energy de krimpende stookoliemarkt in ons land. ©rv

De Limburgse stookolieverdeler Comfort Energy werpt zich op de elektriciteits- en gasmarkt. Met de nieuwe activiteit wil de groep de daling van het stookolieverbruik counteren.

David Adriaen

De Limburgse ondernemer Francis Wanten gaat de concurrentie aan met energiereuzen als Electrabel (GDF Suez), ENI (ex-Distrigas) en Essent (RWE). Wantens stookoliedistributeur Comfort Energy gaat volgend jaar ook elektriciteit en aardgas aanbieden. Zo wil de snelgroeiende mazoutverdeler zich profileren als een aanbieder van een volledig energiegamma.

Comfort Energie wil in de eerste plaats elektriciteit aanbieden aan de ruim 250.000 gezinnen en bedrijven in Vlaanderen waar het regelmatig stookolie levert. ‘Maar ook klanten die de voorbije jaren zijn overgeschakeld op aardgas zullen we voorstellen om elektriciteit en aardgas af te nemen’, zegt marketingverantwoordelijke Kristien Vanderspikken. Daarnaast mikt Comfort Energy ook op afnemers die nog geen klant waren.

Met de stap naar stroom en gas countert Comfort Energy de continu krimpende stookoliemarkt in ons land. ‘De markt zakt jaarlijks met 3 tot 7 procent. De enige manier om te groeien is via overnames, maar daar ligt binnen enkele jaren ook wel een grens’, zegt Vanderspikken.

Comfort Energy lijfde de voorbije jaren heel wat concurrenten in, voornamelijk van verdelers van Esso (een merk van ExxonMobil). Comfort groeide zo uit tot de grootste leverancier van Esso-mazout. Daar komt een einde aan, nu Comfort Energy zijn eigen merk naar voren schuift. Op de website van het bedrijf zijn de verwijzingen naar Esso inmiddels al geschrapt.

Esso van zijn kant zet prominent op zijn website dat Comfort Energy niet langer Esso-merkverdeler is. ‘We hebben begrip voor het feit dat Comfort Energy met een eigen identiteit naar buiten wil komen en niet langer exclusief gebonden wil zijn aan één merk. Klanten kunnen hun vertrouwde Esso-producten blijven betrekken bij een van de vele andere Esso-merkverdelers’, luidt het.

Comfort Energy blijft wel nog een deel van zijn mazout aankopen bij ExxonMobil en baat nog Esso-tankstations uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud