Olieprijzen zijn 'comfortabel'

De OPEC is tevreden met de huidige olieprijzen. Ondanks de ramp in de Golf van Mexico hebben de oliegroepen hun productie niet gewijzigd. Dit meldde Abdullah el-Badri, de secretaris van de OPEC, voor een vergadering van de olieproducerende landen met de Europese Commissie, in Brussel.

De olieprijzen zijn 'comfortabel', verklaarde el-Badri zondag in een persconferentie. Hij gaat ervan uit dat er pas over drie maanden een vergadering zal zijn van de OPEC, zoals gepland. Eerder dan oktober is niet nodig, vindt de secretaris-generaal van de OPEC.

Door de olieramp in de Golf van Mexico heeft de Amerikaanse president Barack Obama een verbod ingesteld voor het boren naar olie in de regio. Maar die maatregel heeft geen noemenswaardige impact, want de olieproductie blijft wereldwijd gelijk, zo stelt el-Badri. Volgens de OPEC is er voldoende olie op de markt. De vereniging roept de olie-producerende landen zelfs op tot 'discipline'.

 

Door de ramp in de Golf van Mexico is de reputatie van het Britse BP zwaar aangetast. Ook de rest van de oliesector deelt in de negatieve publiciteit. Maar BP zal dit overleven, meent el-Badri. 'Een faillissement van BP is uit den boze', zegt el-Badri. Zaterdag maakten ook al president Obama en de Britse premier David Cameron bekend dat ze het erover eens waren dat BP 'een sterke en stabiele onderneming moet blijven'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud