Advertentie
Advertentie

Ook jobverlies op komst bij installateurs

Alex Polfliet. (foto EE)

De intentie tot sluiting en collectief ontslag bij zonnecellenproducent Photovoltech uit Tienen is de voorbode van veel meer slechts nieuws uit de sector van de zonnepanelen. Dat zegt voorzitter Alex Polfliet van PV-Vlaanderen.

De problemen bij Photovoltech zijn niet direct terug te voeren tot het terugschroeven door de Vlaamse regering van de subsidies voor groene stroom. Photovoltech produceert zonnecellen, die voor de wereldmarkt bedoeld zijn.

Maar, zegt Polfliet, het is nogmaals slecht nieuws voor de zonne-energiesector. De voorzitter van PV-Vlaanderen gaat ervan uit dat binnen een termijn van zes maanden alle 6.000 jobs uit de sector bedreigd zijn, door de daling van de steun in Vlaanderen.

Advertentie

De meeste werknemers in de sector werken voor installateurs van zonnepanelen. 'Er zal heel weinig van overblijven.' Hij heeft nu al weet van twee middelgrote bedrijven die hun personeel vooropzeg hebben gegeven. Behalve de afbouw van de steun speelt ook de onzekerheid over de geplande netvergoeding.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.