Advertentie

PMV en Colruyt aan boord van energiestartup

In rusthuizen van Senior Living Group kon Wattson het verbruik met 30 procent terugdringen. ©Korian

Drie Vlaamse energiespecialisten willen met start-up Wattson energiebesparing als dienst aanbieden. De Vlaamse investeringsholding PMV en Piet Colruyt stoppen geld in het bedrijf.

Wattson wil bedrijven en instellingen bijstaan om energiebesparende investeringen te doen. Het bedrijf zal een totaalpakket aanbieden van studie, bouw tot opvolging én het regelen van financiering.

Het energiedienstenbedrijf zet daarbij in op isolatie, het verbeteren van de verwarming- of koelinstallatie, zuinigere verlichting en hernieuwbare energie. 

Wattson geeft zijn klanten een energiebesparingsgarantie. Het bedrijf investeerde al 4 miljoen euro in energiebesparing bij 19 woonzorgcentra van Senior Living Group. De eerste investeringen die al 2 jaar operationeel zijn hebben daar de vooropgestelde besparing van 30 procent gehaald, zegt het bedrijf. 

De start-up heeft er alle belang bij dat de gedane investeringen opbrengen. Wattson doet de investeringen immers zelf en wordt terugbetaald met het het geld dat vrijkomt door de lagere energiefactuur. De klant wordt op termijn eigenaar van de installatie.

3E

Wattson werd opgericht door de ingenieurs Stijn De Roo (ceo) en Stefaan Quinart en economist Antoon Soete die alle drie actief waren bij het Brusselse engineeringbureau 3E. Het bedrijf werd vorig jaar boven de doopvont gehouden en was toen de derde spin-off van 3E, na de windturbinefabrikant Xant en windmeetbedrijf Flidar.

Bij zijn oprichting kon Wattson rekenen op steun van Impact Capital van Piet Colruyt, een telg van de bekende retailfamilie.

PMV

Nu stopt ook  PMV geld in het bedrijf. De investeringsmaatschappij die eigendom is van de Vlaamse overheid neemt een belang van 25 procent voor 0,2 miljoen euro. Maar PMV stelt daarnaast nog meer dan 2 miljoen euro ter beschikking om projecten te financieren. 

De investering in Wattson is voor PMV de eerste in dit soort projecten. Maar de investeringsmaatschappij heeft een budget van 20 miljoen euro voorzien voor gelijkaardige investeringen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud