Advertentie

Pouyanné nieuwe CEO van Total

Patrick Pouyanné wordt de nieuwe CEO van Total. ©via Bloomberg

Energiereus Total stelt Patrick Pouyanné aan als nieuwe CEO en voormalig CEO Thierry Desmarest als - tijdelijk - nieuwe voorzitter. Het duo moet Total op koers houden na het onverwachte overlijden van de vorige topman Christophe de Margerie in een vliegtuigcrash dinsdag.

Total heeft niet lang getalmd met de opvolging van Christophe de Margerie, de CEO en voorzitter  van Total die op dinsdag omkwam in een vliegtuigcrash op een luchthaven net buiten Moskou. Zijn privéjet kwam in botsing met een sneeuwruimer, waarvan de bestuurder dronken zou zijn geweest. Het zicht was ook erg beperkt, zo maakten de Russische luchtverkeersleiders bekend. 

In opvolging van de Margerie kiest Total er nu voor om de functies van CEO en voorzitter tijdelijk te scheiden. De Margerie verenigde tot nu toe beide functies, maar dat is niet langer het geval. Patrick Pouyanné (51), directeur van de raffinagedivisie, wordt de nieuwe CEO, terwijl Thierry Desmarest (68), in het verleden nog CEO van Total, de functie van voorzitter waarneemt. Eind 2015, wanneer het mandaat van Desmarest door leeftijdsrestricties ten einde loopt, komen de beide functies weer samen bij Pouyanné. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud