Sabca en DEME gaan met drones windturbines inspecteren

Het windturbinepark op de Thorntonbank voor de Belgische kust ©BELGA

De vliegtuigspecialist Sabca en DEME Offshore slaan de handen in elkaar om drones in te zetten voor de inspectie van windmolenparken.

De twee bedrijven zijn ervan overtuigd dat ze met hun complementaire ervaring en knowhow een interessante oplossing kunnen ontwikkelen voor het nazicht van windturbines op zee. Door drones in te zetten zal de veiligheid en de gezondheid van de werknemers verbeteren en worden de uitbating en het onderhoud van windmolenparken milieuvriendelijker en minder duur.

Sabca en DEME Offshore verwachten bovendien dat drones aanzienlijk gaan bijdragen om de energiekosten verder te verlagen.

Sabca maakt vliegtuigonderdelen en houdt zich ook bezig met het onderhoud en de modernisering van vliegtuigen. Het bedrijf legt zich de jongste jaren ook toe op drones voor industriële toepassingen.

DEME Offshore is naar eigen zeggen de wereldleider voor oplossingen en diensten voor de offshore energiemarkt. De divisie van het baggerconcern DEME heeft zich de voorbije jaren onder meer gespecialiseerd in de installatie van windmolenparken op zee en liet daarvoor ook verscheidene gespecialiseerde schepen bouwen. DEME is een volledige dochter van de Brusselse bouwgroep CFE .

'Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen', zegt Luc Vandenbulcke, de CEO van DEME, in een persbericht. 'Accuratere gegevens verkorten de responstijd en verhogen de beschikbaarheid en de elektriciteitsproductie.' 

'We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen tot de ontwikkeling van toonaangevende technologische producten en diensten voor de offshoresector', zegt Sabca-topman Thibauld Jongen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud