'Siemens biedt vandaag op Alstom'

©AFP

Het Franse Alstom mag zijn brievenbus vandaag extra in de gaten houden. Het Duitse Siemens zou een bod lanceren op de energiepoot, terwijl het Amerikaanse General Electric zijn overnamevoorstel zou verbeteren.

Siemens en co hebben tot vandaag/maandag de tijd om een formeel bod uit te brengen. Vorige week werd bekend dat het Duitse conglomeraat bij zijn poging om het bod van GE te torpederen hulp heeft ingeroepen van de Japanse bedrijven Mitsubishi Heavy Industries en Hitachi. De drie bieden naar verluidt 7,2 miljard euro, terwijl GE 12,4 miljard euro op tafel heeft gelegd.

Volgens de Franse minister van Financiën Michel Sapin maakt de inmenging van Mitsubishi het bod van Siemens aantrekkelijker dan het bod waar het Duitse concern zelfstandig aan werkte. 'En ik denk dat GE zijn bod ook zal verbeteren', aldus Sapin zondag zondag in een interview met radiozender Europe 1.

Sapin benadrukte geen voorkeur te hebben tussen de biedende partijen. 'Alstom bepaalt zijn eigen toekomst. De Franse overheid zal daarover niet beslissen voor het bedrijf.'

Siemens zou de hand leggen op de gasturbines, terwijl Mitsubishi Heavy Industries, Hitachi en Alstom hun stoomturbines en hyrdo-activiteiten zouden fuseren, waarna de Japanse bedrijven een minderheidsbelang zouden nemen in het fusiebedrijf.

 

Parijs volgt de ontwikkelingen rond Alstom echter op de voet. Cruciaal zijn voor de Franse regering de energieonafhankelijkheid van het land, het aantal beslissingscentra dat in Frankrijk blijft en de tewerkstelling.

De Franse regering komt donderdag opnieuw samen om het dossier verder te bestuderen.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud