Sociaal plan Photovoltech is rond

Foto Sofie Van Hoof

Directie en vakbonden bij de Tiense zonnecellenproducent Photovoltech hebben woensdag de onderhandelingen over een sociaal plan voor de sluiting van het bedrijf afgerond. 'Het ontwerpakkoord wordt op maandag 6 augustus om 10 uur voorgelegd aan het personeel. Voor arbeiders en bedienden worden aparte personeelsvergaderingen georganiseerd', aldus vakbondssecretaris Georges Jacquemin (ACV).

Photovoltech kondigde begin juni aan de deuren te zullen sluiten door aanhoudende verliezen en het ontbreken van enig perspectief. De problemen zijn het gevolg van de overcapaciteit op de markt en de dumpingprijzen van Aziatische concurrenten. Photovoltech werd in 2001 opgericht als spin-off van het onderzoekscentrum IMEC uit Heverlee en is in handen van Total en Suez. Er werken 276 personeelsleden.

Jacquemin wil woensdag nog geen details kwijt over het sociaal plan.

Vlaams minister-president Kris Peeters sprak recent in een brief aan de Tiense burgemeester nog de hoop uit dat er alsnog een investeerder zou worden gevonden om de activiteiten van Photovoltech minstens gedeeltelijk voort te zetten.

'De Vlaamse regering is bereid elk valabel en realistisch businessplan te onderzoeken en te ondersteunen met de instrumenten die we hiervoor ter beschikking hebben zoals Gigarant en het TINA-fonds', aldus Peeters in deze brief. Hij stelde hierbij weet te hebben van één piste die werd aangemeld bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en wordt onderzocht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud