Stroomfactuur wordt ietsje goedkoper

Hoogspanning is slechts goed voor een klein deel van de netkosten en maakt hooguit enkele tientallen euro’s uit van de stroomfactuur. ©Photo News

De tarieven die de netbeheerder Elia aan de stroomgebruikers mag aanreken voor het gebruik van het hoogspanningsnet dalen de volgende jaren licht.

De energiewaakhond CREG keurde de nieuwe transmissietarieven voor de periode 2020-2023 goed. Volgend jaar gaat het om een daling van 2,1 procent.

Voor gezinnen zal de daling amper voelbaar zijn in de stroomfactuur. Hoogspanning is slechts goed voor een klein deel van de netkosten en maakt hooguit enkele tientallen euro’s uit van de stroomfactuur. De tariefdaling betekent voor gezinnen dus slechts enkele tientallen eurocenten verschil. Voor grote energie-intensieve bedrijven kan de daling wel een belangrijke impact hebben.

Dat de tarieven dalen, is op zich opmerkelijk omdat Elia  bezig is met een groot investeringsprogramma voor extra verbindingen met het buitenland en projecten rond offshorewindparken. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud