Suez Environnement wordt Suez

De topman van Suez Environnement, Jean-Louis Chaussade, maakte woensdag bekend dat zijn bedrijf voortaal als Suez door het leven gaat. ©REUTERS

De Franse nutsgroep Suez Environnement verandert van naam. Voortaan gaat het concern als Suez door het leven. Die naam kwam vrij nadat energiegroep GDF Suez zich enkele weken geleden omgedoopt had tot Engie.

'De raad van bestuur heeft zijn fiat gegeven voor een verkorting van de naam van de groep tot Suez: een korte, sterke naam met een rijke geschiedenis', liet de topman van de groep, Jean-Louis Chaussade, woensdag weten. 'Deze naamsverandering is de laatste stap in het proces om wereldwijd een merknaam te gebruiken', voegde hij eraan toe.

In maart had het nutsbedrijf zijn 40 commerciĆ«le merken al gehergroepeerd onder de naam Suez Environnement . Enkele weken later gaf het evenwel al aan na te denken over een naamsverkorting. De omdoping tot Suez werd mogelijk nadat energiegroep GDF Suez, de referentieaandeelhouder van Suez Environnement, verveld was tot Engie. 

Nettowinst

Samen met de naamsverandering maakte de Franse nutsgroep ook halfjaarresultaten bekend. Tijdens de eerste zes maanden van 2015 bedroeg de nettowinst 141 miljoen euro. Dat is een stijging van 11,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In dat cijfer zit de meerwaarde van 129 miljoen euro die Suez realiseerde door de verkoop van Companhia de Electricidade de Macau, niet verrekend.

De bedrijfskasstroom (ebitda) klokte af op 1,29 miljard euro. Dat is een klim met 8 procent in vergelijking met vorig jaar. Suez boekte een omzet van 7,29 miljard euro, een stijging met 5,9 procent. De organische groei bedroeg 1,9 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud