Tankstations Pollet gaan over in andere handen

Foto Wim Kempenaers ©wim kempenaers (wkb)

Pollet, de keten van bijna 50 benzinestations met zwaartepunt in de provincie Antwerpen, is in andere handen overgegaan. Eigenaar Danny Pollet verkocht de keten aan Henry den Toom, die een lange staat van dienst heeft in de sector.

De reden voor de verkoop is niet meteen bekend. Daarover verkiezen Henry den Toom en Danny Pollet geen verklaringen af te leggen. Wel is duidelijk dat de 60-jarige Pollet zijn zaak niet helemaal uit handen geeft. Een akte in het Belgisch Staatsblad leert dat voorafgaand aan de verkoop het vastgoed van het bedrijf werd afgesplitst en overgeheveld naar een andere vennootschap. Bovendien zal Pollet de komende jaren samenwerken met Den Toom om het merk Pollet verder uit te breiden. Over de overnameprijs is niets bekend.

De nv Pollet was ooit een onderdeel van een gelijknamige groep. Die startte al in 1925 met de verkoop van petroleumproducten, op initiatief van Frans Pollet, de grootvader van Danny. Geleidelijk werden de activiteiten uitgebreid en de groep omvatte uiteindelijk zes onderdelen. Behalve Pollet gaat het onder meer om een producent van dakrollen op basis van asfalt, een afgeleid product van petroleum, en van bouwafdichtingssystemen.

De Groep Pollet vormt geen geheel meer omdat de diverse takken enkele jaren geleden verdeeld werden binnen de familie. Danny Pollet is daardoor eveneens eigenaar van BAS Contracting, een specialist in elektrotechnische installaties, en LAD, dat zich toelegt op de bouw en de renovatie van vooral platte daken.

Die twee bedrijven vormen geen onderdeel van de overname. 

Kwarteeuw 

De nieuwe eigenaar heeft zowat een kwarteeuw ervaring in de sector van de benzinestations. Zo was hij ruim 20 jaar aan de slag voor Texaco en daarna voor Argos Oil. ‘Bij beide bedrijven maakte ik deel uit van de Europese directie’, zegt Den Toom. ‘Bij Texaco was mijn laatste functie operationeel directeur en bij Argos was ik directeur marketing en verkoop.’ Zowel bij Texaco als Argos deed Den Toom heel wat ervaring op met de Benelux-markt.

Hij wil Pollet laten groeien. De keten, die Herentals als uitvalsbasis heeft, telt 48 benzinestations die hoofdzakelijk in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant liggen. ‘De prioritaire focus blijven die provincies’, zegt Henry den Toom. Wat niet wegneemt dat hij ook elders sterker aanwezig wil zijn, bijvoorbeeld via strategische samenwerking met andere handelaren.

Andere aandachtspunten zijn meer tankstations langs drukkere wegen en opnieuw actiever worden in het leveren van mazout aan de eindgebruiker. Pollet verkoopt voorts smeerolie en doet aan tankkeuringen. Het bedrijf is ook bekend als sportsponsor, al zijn die activiteiten wat teruggeschroefd. Pollet is nu nog sponsor van VC Herentals, een voetbalclub in 1ste provinciale, en shirtsponsor van de veldritploeg Telenet Fidea. Eerder prijkte de naam Pollet ook op het shirt van Zdenek Stybar, gewezen wereldkampioen veldrijden, en van de vroegere eersteklasser Westerlo die nu in tweede klasse speelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud