Test-Aankoop laakt praktijken Luminus-verkopers

Test-Aankoop stelt de praktijken van Luminus-verkopers in MediaMarkt-filialen aan de kaak. ©EPA

De consumentenorganisatie ontving 157 klachten over Luminus-verkopers in MediaMarkt-filialen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Test-Aankoop ontving 157 klachten over de wijze waarop verkopers van de elektriciteitsleverancier Luminus klanten probeerden te werven in MediaMarkt-filialen. Die variƫren van misleidende prijsvergelijkingen tot het heimelijk aansmeren van een contract.

Dat stelde Test-Aankoop ook zelf vast, via mysteryshoppers met een verborgen camera, in zes MediaMarkt-filialen in Brussel en Antwerpen. Volgens de consumentenorganisatie kregen ze foutieve informatie voorgeschoteld en soms regelrechte leugens.

We zullen maatregelen treffen en onze verkooppartners straffen.
Nico De Bie
Woordvoerder Test-Aankoop

Om een correcte prijssimulatie te maken, hoeft de energieleverancier maar vier zaken te weten: uw postcode, metertype en verbruik, en of u wel of geen zonnepanelen bezit. 'In de praktijk wordt vaak veel meer gevraagd', aldus Test-Aankoop. 'Naam, adres, mailadres, telefoonnummer, rekeningnummer, tot een foto van de identiteitskaart toe. Ze worden gebruikt om een contract af te sluiten zonder medeweten van de consument.' 

Straffen

Luminus is verrast en neemt afstand van de dubieuze handelswijze. 'We zullen maatregelen treffen en onze verkooppartners straffen', aldus woordvoerder Nico De Bie. MediaMarkt zegt al sinds 2015 samen te werken met Luminus. 'We hebben overeengekomen dat ze de klanten steeds het interessantste voorstel moeten aanbieden op een transparante manier. De verhalen die we nu horen, passen niet in onze filosofie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud