Veolia verlengt bod op Suez niet

Veolia-toman Antoine Frérot. ©AFP

Het afvalverwerkingsbedrijf Veolia wil zijn overnamebod op Suez, de afvaldochter van Engie, niet verlengen tot na de deadline van 30 september.

Dat heeft topman Antoine Frérot woensdag benadrukt in het Franse parlement, waar hij Suez beschuldigde van ‘een tactiek van de verschroeide aarde’.

Veolia heeft vorige maand een bod van 2,9 miljard euro uitgebracht op het belang van 29,9 procent in Suez. Dat bod werd vorige week door de raad van bestuur van moederbedrijf Engie verworpen. Toch liet Engie-voorzitter Jean-Pierre Clamadieu de deur voor een overname op een kier staan. Hij is bereid met Veolia te onderhandelen over een hogere prijs. Tegelijk werd de top van Suez opgeroepen om alternatieve biedingen te bekijken.

Suez wapent zich tegen een overname. De groep loopt rond met plannen om de overname af te houden en tegelijk zijn aandeelhouders te paaien. Zo wil de groep voor 1,3 miljard euro onderdelen van zijn Europese poot verkopen aan de Duitse Schwarz Group. Aan de aandeelhouders zou 2 miljard euro worden uitgekeerd, onder meer in de vorm van een uitzonderlijk dividend.

Druk opgevoerd

Bij Veolia voelt men de bui al hangen en wordt de druk op Suez verhoogd. De biedperiode verlengen, is geen optie volgens Veolia-voorzitter Antoine Frérot. ‘Met elke dag die voorbijgaat, verkoopt Suez een nieuwe activiteit’, verwijt hij zijn overnameprooi. Maar volgens Suez-topman Philippe Varin is meer tijd nodig om te praten over alternatieve biedingen op de Suez-activiteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud