Waalse overheid snelt Hamon nogmaals te hulp

Hamon, dat grote industriële koelsystemen voor de energiesector ontwikkelt, is op zoek naar vers kapitaal. ©Hamon

De Waalse overheidsholding Sogepa is van plan ‘minstens 20 miljoen euro’ te investeren in de engineeringgroep Hamon.

Hamon, de verlieslatende bouwer van koeltorens en industriële luchtfilters, is dringend op zoek naar 70 miljoen euro vers geld. De Waalse overheidsholding Sogepa is van plan ‘minstens 20 miljoen euro’ te investeren in de engineeringgroep Hamon. Naast Sogepa moeten dus nog andere geldschieters worden gevonden. De modaliteiten van de kapitaalverhoging worden pas in januari bekendgemaakt. Het aandeel blijft tot dan geschorst.

De Waalse overheid versterkt zo steeds meer haar greep op het bedrijf met 1.700 werknemers. Sogepa werd een jaar geleden al de grootste aandeelhouder van Hamon (44%), toen het ook tientallen miljoenen euro’s nodig had om overeind te blijven. De oprichtersfamilie Lambiliotte verloor daarbij de controle op het ruim een eeuw oude bedrijf.

Hamon zit al enkele jaren in het sukkelstraatje door mismanagement en de crisis in de energiesector die op de prijzen en het orderboekje weegt. Sinds 2014 voerde het al vijf kapitaalverhogingen door voor samen 80 miljoen euro. In die tijd decimeerde het aandeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud