opmerkelijk

West-Vlaams energiebedrijf legt padelterrein aan voor werknemers

Zaakvoerders Peter en Dieter Vyncke (op de achtergrond) met twee werknemers op het padelterrein van Vyncke.

Tijdens de middagpauze een balletje slaan met je collega's? Voor de medewerkers van Vyncke uit Harelbeke is het sinds kort mogelijk, want het energiebedrijf legde een eigen padelterrein aan.

Met een Finse looppiste, een petanquebaan, een bar met biljart en een boomgaard waren de 350 werknemers van het West-Vlaamse Vyncke al redelijk verwend, en nu komt daar nog een padelterrein bovenop. 'Uit een interne enquête bleek dat 30 procent van onze 'Vynckeneers' zich al aan padel gewaagd heeft en dat 70 procent het eens wil proberen. Daarom bieden we hen graag deze extra ontmoetingsplek aan', vertelt zaakvoerder Dieter Vyncke.

Het energiebedrijf moedigt zijn werknemers aan om de lunchpauze sportief in te vullen met de collega's, maar ook buiten de werkuren zijn de medewerkers er welkom. 'Tijdens de weekends of 's avonds mogen onze werknemers het terrein gebruiken om te sporten met familieleden of vrienden. Velen grijpen die kans, want om een commercieel terreintje te bemachtigen moet je vaak vijf of zes weken op voorhand reserveren', vervolgt de CEO.

De werknemers kunnen het pleintje boeken via een interne tool en krijgen toegang via hun personeelsbadge. 'Zo weten we altijd wie gebruikmaakt van het terrein.' Sinds de officiële opening begin april werd het terrein 115 keer geboekt, goed voor 227 uur spelplezier. Klachten van buren over geluidshinder - iets waar commerciële padelclubs vaak mee kampen - vreest Vyncke niet. 'We wonen zelf naast het terreintje. Ik heb mijn echtgenote nog niet horen klagen', lacht hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud