Advertentie
opmerkelijk

Fluxys Belgium betonneert lage rente tot 2029

Een gaspijplijn van Fluxys in Leuven ©Lieven Van Assche

Fluxys Belgium haalt vlot 350 miljoen euro op bij grote beleggers. Met de obligatielening 'betonneert' de Belgische gasnetbeheerder de lage rentestand tot minstens 2029.

Om de obligaties te slijten, trok Fluxys op een uitgebreide roadshow door Europa om institutionele investeerders warm te maken. Dat lukte met sprekend gemak. Hoewel de groep maar 350 miljoen euro wilde ophalen, was er interesse voor meer dan het dubbele van dat bedrag.

'Dat bevestigt het vertrouwen van de institutionele investeerders in de kredietwaardigheid van Fluxys Belgium en de sleutelrol van het Belgische aardgasnet als kruispunt in Noordwest-Europa', stelt het bedrijf in een persbericht.

De obligaties werden in twee schijven geplaatst. Een eerste, ter waarde van 250 miljoen euro, heeft een looptijd van 15 jaar aan een rente van 2,80 procent. De andere, goed voor 100 miljoen euro, loopt over 20 jaar - tot 2034 dus - aan 3,29 procent.

'Met looptijden van 15 en 20 jaar behaalt de onderneming ook een van de langste looptijden ooit in de opkomende Europese markt voor particuliere plaatsingen door een obligatie-uitgever zonder rating', klinkt het nog.

Lage rente

Fluxys Belgium illustreert zo hoe ook bedrijven hun voordeel doen met de extreem lage rente. In België zakte de tienjaarsrente woensdag voor het eerst onder de 1 procent. Eerder dit jaar konden ook onder meer Ontex en Cofinimmo hun rentelasten fors verminderen met een schuldherfinanciering of een herschikking van de rente-indekking. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud