Het mobiele kantoor in de praktijk

Als tot voor een jaar of drie in de pers artikels verschenen over bedrijven die mobiel werken propageerden, dan waren het steevast de namen van technologiebedrijven als IBM en Siemens die als voorbeeld werden aangehaald.

Cijfers

Kmo

Naast grote overheden en technologiebedrijven, sijpelt het mobiele kantoor dus ook langzaam maar zeker binnen bij de modale Belgische kmo. Bij het industrieel bedrijf Asco uit Zaventem bijvoorbeeld zijn van de zeshonderd pc’s voor het personeel, bijna drie kwart desktops. Al is er een natuurlijke evolutie naar meer laptops.

“Het aantal internationale functies groeit immers en ook het aantal commerciële functies die een laptop best kunnen gebruiken. Bovendien willen we de mobiliteit van de werknemers blijven verhogen, en vooral thuiswerk promoten. Dan kan je niet verwachten dat de werknemer zelf een krachtige pc en een snelle verbinding gaat installeren”, vertelde de IT-manager van Asco onlangs aan het vakblad Smart Business Strategies.

“Maar met het aantal notebooks stijgt ook het aantal spelregels waaraan de laptopgebruiker zich moet houden”, voegde hij er aan toe. Een laptop van het werk dient bijvoorbeeld niet voor spelletjes van het gezin. Ook aan beveiliging moet extra aandacht worden besteed. Het is een van de vele aandachtspunten bij mobiel werk. Maar het is de moeite waard.  

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud