Advertentie

10 McGregor- en Gaastra-winkels failliet

Vorige week werden 13 McGregor- en Gaastra-winkels en 124 jobs gered. ©ANP

Tien van de in totaal 23 winkels van Gaastra en McGregor zijn woensdag failliet verklaard en sluiten definitief de deuren.

Daardoor dreigen 51 mensen hun job te verliezen. Dat bevestigen McGregor en Gaastra. Een curator is aangesteld om de drie overkoepelende vennootschappen te vereffenen. Tijdens een vergadering woensdagnamiddag werden zowel de vakbonden als de ondernemingsraad officieel op de hoogte gebracht van het nieuws.

Vorige week verkochten de noodlijdende kledingketens McGregor en Gaastra 13 van hun 23 Belgische winkels. Zeven winkels komen in handen van de West-Vlaamse taximagnaat Verbauwhede en zes andere winkels blijven in handen van hun oude eigenaar, het Nederlandse Donniger Fashion Group.

124 jobs gered

In de Belgische winkels van de Nederlandse ketens, werkten tot voor kort 179 mensen. Door de reddingsoperatie van vorige week zullen 124 mensen hun jobs behouden. Vier werknemers vertrokken al sinds het bedrijf bescherming aanvroeg tegen zijn schuldeisers.

Daarnaast zijn er in ons land ook heel wat Gaastra- en McGregor-winkels die door zelfstandige ondernemers worden uitgebaat. Ook in de warenhuizen van Galeria Inno zijn er verkooppunten. Zij ondervinden geen hinder van de problemen bij de twee ketens en blijven open.

McGregor en Gaastra doen het slecht in België omdat ze door de opkomst van e-commerce steeds minder klanten lokken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud