Advertentie

18 Delhaizes staken door stroeve onderhandelingen

©BELGA

18 Delhaizewinkels hebben vrijdag uit protest de deuren gesloten. Volgens de vakbonden wordt er geen noodzakelijke vooruitgang geboekt tijdens de onderhandelingen. Dat nieuws is doorgesijpeld naar het personeel dat her en der spontaan winkels sluit.

In Vlaanderen is de Delhaizewinkel van Antwerpen Zuid dicht. De overige winkels bevinden zich in Brussel en Walloniƫ.

Vrijdagavond gaan er onderhandelingen door bij Delhaize, dat 2.500 mensen wil laten afvloeien, 14 winkels wil afstoten en de lonen wil verlagen. Woensdag werden de onderhandelingen opgeschort. De vakbonden en de directie wilden er toen niets over kwijt, maar vakbondsbronnen melden nu dat er weinig vooruitgang wordt geboekt. 'De directie doet onvoldoende toegevingen.'

Emotie

Volgens de vakbonden zijn de winkelsluitingen vooral het gevolg van emotie. De onderhandelingen kunnen nog steeds positief aflopen, klinkt het.

Delhaize kan elke staking missen als kiespijn, zeker in de maand december. In de aanloop naar de feestdagen boeken supermarkten een groot deel van hun jaarwinst.

Donderdag sloten de arbeidersvakbonden en de directie nog een akkoord, dat weliswaar wel nog ter stemming zal liggen bij alle arbeiders. De onderhandelingen bij de arbeiders, die in de depots werken, verliepen vlotter dan de onderhandelingen bij de bedienden, die in de winkels werken.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud