19 vluchtelingen aangetroffen in Colruyt-vrachtwagen

19 vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen van Colruyt. ©BELGA

In het distributiecentrum Dassenveld van Colruyt in Halle zijn 19 vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen met mandarijnen.

Dat bevestigt Jan Derom, de woordvoerder van Colruyt. De vluchtelingen zijn meegenomen door de politie. Er zijn voorlopig nog geen verdere details over waar de vluchtelingen precies aan boord van de vrachtwagen zijn geraakt. De vrachtwagen was afkomstig uit Spanje, meldt de VRT. De plaatselijke politie van Halle was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. 

Het is niet de eerste keer dat op Belgisch grondgebied vluchtelingen worden aangetroffen in een vrachtwagen. Begin september trof de wegpolitie van Oost-Vlaanderen 14 Syrische mannen aan in de koelruimte van een vrachtwagen die boter vervoerde. Zij verkeerden in goede gezondheid. De Syriërs waren aan boord gekropen in Duinkerke, in de veronderstelling dat de chauffeur op weg was naar het Verenigd Koninkrijk. 

De vluchtelingencrisis is bij het intreden van de herfst verre van voorbij. Aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel stonden woensdagochtend weer 500 à 600 mensen aan te schuiven. DVZ voert dagelijks opnieuw meer dan 200 registraties uit, nadat de capaciteit vorige week even weer was teruggebracht naar 150. Op maandag, de dag na Allerheiligen, voerde DVZ bovendien geen registraties uit, waardoor de drukte even weer piekt. 

Ook in de Noord-Franse gemeente Ressons-sur-Matz troffen hulpdiensten 15 vluchtelingen aan in een koelwagen. De mannen, allen tussen 25 en 45 jaar oud, waren onderkoeld. Volgens de Franse krant Le Parisien werden de mannen ter plaatse verzorgd, maar nadien naar lokale ziekenhuizen gebracht. Het is onduidelijk waar de mannen van afkomstig zijn. De koelwagen was afkomstig uit Valencia en werd aangetroffen langs de A1 richting Rijsel. De bestuurder zei niet te weten hoe de mannen in de koelwagen gekomen waren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud