3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers

3 Suisses in betere tijden ©3 Suisses

Het legendarische Franse postorderbedrijf 3 Suisses - nu een website - heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen.

Dat bevestigt Karine Schrenzel van ShopInvest, het bedrijf dat 3 Suisses anderhalf jaar geleden overnam.

Volgens haar is 3 Suisses rendabel, maar torst het bedrijf een te hoge schuldenlast. Die bedraagt volgens de zakenkrant Les Echos 5 miljoen euro. Volgens Schrenzel had 3 Suisses bij de overname een schuldenberg van 10 miljoen euro.

De schulden zouden dateren van voor de overname en hebben dus niets te maken met de coronapandemie en de lockdown, klinkt het. Schrenzel wijst er nog op dat de e-commerce tijdens de lockdown een snelle groei optekende. Een andere Franse modeketen, Camaieu, moest vorige week ook bescherming tegen zijn schuldeisers vragen.

De Belgische tak van de Franse webshop ging midden 2018 failliet. Vorige eeuw was 3 Suisses een heel populair bedrijf. Het dankte zijn succes aan een soort e-commerce avant la lettre. Het stuurde catalogussen van kleding op via de post en mensen konden daar uit kiezen. Het product werd dan via de post opgestuurd. Het businessmodel raakte achterhaald toen de webwinkels hun opgang maakten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud