8 Carrefour-winkels dicht door staking

De winkels zijn dicht uit protest tegen de herstructurering die Carrefour wil doorvoeren. ©BELGA

Door een staking zijn vrijdag acht hypermarktketen van de groep Carrefour gesloten: eentje in Genk en zeven in de regio Luik.

'De ingang van een aantal winkels wordt geblokkeerd door mensen die Carrefour  niet kent', zegt de directie. De staking heeft te maken met de begin dit jaar aangekondigde herstructurering bij Carrefour in België, waardoor 1.233 banen op de tocht staan.

De vakbonden duwen het trouwe cliënteel naar de concurrentie.
Baptiste Van Outryvv
Woordvoerder Carrefour

De hypermarkten van Genk en Belle-Île (Luik) zijn met sluiting bedreigd. Andere hypermarkten rond Luik sloten zich bij de actie van vrijdag - en normaal ook zaterdag - aan. Daardoor loopt de supermarktgroep heel wat klanten mis in het drukke paasweekend.

De directie van Carrefour heeft begrip voor de emotionele reacties in Genk en Belle-Île, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve, maar ze kan niet veel begrip opbrengen voor de timing van deze actie. 'Maandag hebben de sociale partners en de directie namelijk net beslist de agenda vast te leggen om de onderhandelingen omtrent het transformatieplan van Carrefour België aan te vatten', zegt hij.

Ernstige schade

Nog minder begrip is er voor de sluiting van zes andere Luikse hypermarkten. 'De ingang wordt er geblokkeerd door mensen die wij niet kennen', zegt de woordvoerder, 'terwijl de medewerkers de winkel willen openen.'

'De vakbonden duwen het trouwe cliënteel naar de concurrentie, brengen het bedrijf ernstige schade toe en penaliseren hiermee alle winkels en medewerkers van Carrefour België van het land.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect