Advertentie

81-jarige oprichter opnieuw aan roer Lidl

Dieter Schwarz, de oprichter van Lidl-moeder Schwarz Gruppe, die vorig jaar 125 miljard euro omzet boekte. ©RV DOC

Claus Gehrig neemt ontslag als CEO van het moederbedrijf van Lidl. Dieter Schwarz, de 81-jarige oprichter van Lidl, neemt tijdelijk het roer weer over. Aan de basis van de demarche ligt het eerdere abrupte vertrek van Gehrigs mogelijk opvolger Melanie Köhler.

Het vertrek van de CEO van Schwarz Gruppe, het moederbedrijf van Lidl en de hypermarktketen Kaufland, komt als een verrassing. De 73-jarige manager Claus Gehrig werkte 45 jaar voor het bedrijf. Schwarz en Gehrig waren jaren twee handen op een buik en hebben van Kaufland en vooral Lidl een wereldbedrijf gemaakt, met vorig jaar 125 miljard euro groepsomzet. Daarmee is de Schwarz Gruppe een van de grootste supermarktbedrijven van de wereld.

Een twist over de opvolging van Gehrig, die over twee jaar wou stoppen als CEO, leidde volgens de Duitse krant Der Tagesspiegel tot zijn vertrek. Hij en Schwarz raakten het niet eens over 'een belangrijke personeelskwestie'.

Jonge topvrouw

Het gaat volgens Der Tagesspiegel over het wedervaren van de 30-jarige Melanie Köhler. Haar haalde Gehrig in 2016 naar de Schwarz Gruppe. Ze was de topvrouw van de dienstenafdeling van het bedrijf. Gehrig beschouwde haar als een belangrijk jong talent.

125 miljard
omzet
Lidl en Kaufland boekten vorig jaar 125 miljard euro omzet.

Ze lag in poleposition om CEO te worden van Lidl. Die job is over twee jaar vacant, want dan zou huidig Lidl-CEO Gerd Chrzanowski de CEO van Schwarz Gruppe worden. Maar er was speculatie dat Köhler een stap zou overslaan en Gehrig rechtstreeks zou opvolgen als groeps-CEO.

Aan die speculatie kwam eind mei een einde, toen bekend raakte dat Köhler het bedrijf verliet. Volgens een persbericht van Schwarz Gruppe uit eigen beweging.

Schwarz wil niet lang CEO blijven. Hij wacht tot Chrzanowski klaar is om over te nemen als CEO.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud