Alexandre Bompard nieuwe Carrefour-CEO

Alexandre Bompard verlaat Fnac voor de retailer Carrefour. ©BELGAIMAGE

De 44-jarige Alexandre Bompard de nieuwe CEO van de Franse supermarktgigant Carrefour. De huidige Fnac-CEO begint zijn nieuwe job op 18 juli.

De supermarktenketen beëindigt zo haar zoektocht van acht maanden naar een nieuwe topman. Bompard vervangt de 68-jarige Georges Plassat, die actief was sinds 2012. Vorige week kwam Bompard's naam al naar boven, wat nu effectief gestemd is op de aandeelhoudersvergadering van het Franse concern. Het is nu aan hem om Carrefour , de grootste retailer van Europa, terug te helpen groeien.

Bompard was actief bij elektroketen Fnac sinds januari 2011. Daar bracht hij het bedrijf naar de beurs, waarna de waarde van het aandeel al bijna verdrievoudigde. Bompard treedt af als CEO maar blijft aan als directeur bij Fnac tot eind 2017. Hij wordt ook verwacht mogelijke opvolgers aan te duiden.

Bompard verdiende de afgelopen twee jaar bij Fnac zo'n dertig miljoen euro. De hoofdaandeelhouder van Fnac, luxe-koning François Pinault, is daarom woedend over de exit van Bompard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud