Amazon, Alibaba en Apple populairste webshops

Boeken inpakken bij Bol.com in Tilburg ©Dries Luyten

De 100 meest succesvolle webwinkels van België verkochten in het voorbije jaar voor zo'n 3,7 miljard euro, of 42 procent meer dan het jaar voordien.

Uit een onderzoek van de koepelorganisatie BeCommerce blijkt dat de 100 meest populaire webwinkels in ons land 3,7 miljard euro omzet haalden tussen november 2015 en oktober 2016. Dit tegenover 2,6 miljard euro een jaar eerder. Wat de top-10 betreft, komt dit neer op 2,3 miljard euro, of een stijging van 53 procent.

De Belgen zijn vooral tuk op Amazon, AliExpress (een koepel aan websites van het Chinese Alibaba) en Apple. De webwinkel van Amazon is in zijn eentje goed voor een omzet van 946 miljoen euro. Bol.com is eveneens een koploper stelt BeCommerce, maar valt buiten de top-3. Bol.com, een onderdeel van Albert Heijn, maakte donderdag duidelijk dat het in ons land met 50 à 60 procent is gegroeid, waarmee het iets beter verkoopt dan de markt.

25%
Een kwart van wat online wordt gekocht, is kleding en accessoires.

De producten die het meest via internet worden gekocht zijn nog steeds kleding en accessoires (25 procent), elektronische toestellen (22 procent) en accessoires voor vrijetijdsactiviteiten (15 procent).

Buurlanden

Volgens BeCommerce vinden steeds meer buitenlanders de weg naar Belgische webwinkels. Zo zijn de webshops van Belgische bedrijven als Baunat (diamantjuwelen), Myrwatches en Icewatch (horloges) zeer populair in onze buurlanden.

BeCommerce is de Belgische vereniging van webshops. Zo'n 419 webbedrijven en 73 partners zijn lid van de organisatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content