Advertentie

Blokker verkoopt Bart Smit en Intertoys

Blokker is niet langer eigenaar van de 75 Bart Smit-winkels in ons land. ©Hollandse Hoogte

De zieltogende Blokker Holding verkoopt speelgoedketens Bart Smit en Intertoys aan de Britse investeerder Alteri.

Dat werd donderdag bekendgemaakt. Voor hoeveel geld het onderdeel wordt verkocht, is niet bekend.

De speelgoedketen gaat, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL en de circa 4.000 personeelsleden, over naar Alteri. In ons land zijn er 75 Bart Smit-winkels en 5 vestigingen van Intertoys. Blokker was lange tijd van plan alle Bart Smit-winkels om te dopen tot Intertoys. Dat deed het in Nederland, maar in België zag het er uiteindelijk van af omdat Intertoys bij ons een stuk onbekender is dan Bart Smit.

Maxi Toys

500
Intertoys en Bart Smit hebben zo'n 500 winkels, waaronder ook in België.

Opvallend is dat Maxi Toys niet mee verkocht wordt. Nochtans wil Blokker ook die speelgoedketen verkopen. Maxi Toys ontstond in België, waar ze tegenwoordig zo'n 30 winkels heeft. Daarnaast zijn er zo'n 170 Maxi Toys-winkels in Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië en Marokko.

'We hebben een koper voor Interoys en zijn zusterketens Bart Smit en Toys XL. Die vormen operationeel één geheel', zegt Blokker-woordvoerder Sandra Maas. 'Maxi Toys werkt operationeel onafhankelijk van Intertoys. We zijn nog volop bezig een koper te zoeken voor Maxi Toys.'

Experts

Intertoys werd in 1976 opgericht in Gouda en exploiteert circa vijfhonderd winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Alteri denkt goed gebruik te kunnen maken van de 'sterke positie' die Intertoys heeft op de speelgoedmarkt, die een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft.

Daarbij kan Intertoys volgens topman Gavin George van Alteri gebruik gaan maken van de inzichten, experts en het netwerk van de investeerder in de sector.

Moeilijkheden

Het gaat slecht met Blokker Holding. Het bedrijf boekte in 2016 een verlies van 180 miljoen euro op 2 miljard euro omzet. Daarom besloot het bedrijf in februari om zich volledig te focussen op zijn oerketen Blokker. De andere ketens worden verkocht. Voor Intertoys en Bart Smit de deur uitgingen, verkocht Blokker zijn interieurketen Leen Bakker al.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud