Advertentie

Blokker verkoopt Leen Bakker aan Kwantum-moeder

©Photo News

De zieltogende Nederlandse winkelgroep Blokker verkoopt zijn budgetmeubelketen Leen Bakker aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management.

Dat schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Leen Bakker heeft in ons land 62 winkels heeft en werd dinsdag door het nooddruftige Blokker in de verkoop gezet. Blokker verkoopt al zijn ketens, behalve Blokker zelf. Naast Leen Bakker moeten ook Intertoys, Maxi Toys, Bart Smit, Toys XL, Big Bazar en Xenos de deur uit.

Gilde Equity Management is al eigenaar van Leen Bakker-concurrent Kwantum. ©Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Leen Bakker zou een van de meer rendabele onderdelen van de uitverkoop zijn. Gegevens over de prijs die Gilde voor Leen Bakker neerlegt, zijn er niet. Volgens het laatste jaarverslag van de Blokker Holding maakte Leen Bakker in het gebroken boekjaar 2015-2016 met 2.360 werknemers een omzet van 325 miljoen euro.

Gilde Equity Management is een investeringsfonds met onder meer Belgisch geld, dat zich concentreert op investeringen in middelgrote bedrijven in de Benelux. Het is onder meer al eigenaar van Leen Bakker-concurrent Kwantum. Die heeft reeds 11 vestigingen in Belgiƫ, uitsluitend in Vlaanderen. Het is de vraag of beide ketens al hun vestigingen in ons land gaan behouden, als het effectief tot een overname komt.

Gilde Equity Management en Blokker Holding onthouden zich van commentaar op de berichtgeving. Het nieuws valt alleszins erg snel na de aankondiging van de ontmanteling van Blokker Holding. Dat doet sommigen vermoeden dat er al contacten waren voor die aankondiging.

Gilde Equity Management bezat eerder onder meer ook de HG-onderhoudsproducten, intussen in handen van Cobepa, en de Peijnenburg-peperkoek, nu eigendom van Lotus. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud