Calvin Klein stopt met luxemerk van Raf Simons

Het merk Calvin Klein 205W39NYC stond vorige maand nog op de catwalk van de New York Fashion Week. Nu zet Calvin Klein er een punt achter. ©AFP

Calvin Klein zet een punt achter Calvin Klein 205W39NYC, het nieuwe modemerk dat ontwikkeld werd door de Vlaamse topdesigner Raf Simons.

Het moederhuis van Calvin Klein, PVH, zegt al langer dat het zich wil focussen op mode voor het grote publiek. Dat blijkt nu opnieuw. ‘Ik kan bevestigen dat het merk Calvin Klein 205W39NYC wordt stopgezet’, zei een woordvoerder aan het persbureau AFP.

Het merk en het bijbehorende retailconcept, gericht op fashionista’s met een ruim budget, werden ontwikkeld door de Vlaamse ontwerper Raf Simons. Het Amerikaanse modehuis probeerde zich ermee op de kaart te zetten in een hoger marktsegment dan het met de klassieke Calvin Klein-collecties kon bereiken.

Opfrissing

Simons werd in augustus 2016 door Calvin Klein ingehuurd om het merk, dat in 1968 ontstond, een opfrissing te geven. Simons was enkele maanden eerder opgestapt bij het Franse modehuis Dior.

Als chief creative officer probeerde de Vlaamse ontwerper uit te pakken met meer gedurfde en conceptuele creaties. Maar de verkoop volgde niet. Calvin Klein nam afgelopen december afscheid van Simons en breekt nu ook met een van zijn belangrijkste realisaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud