Carrefour daagt HelloFresh uit met eigen maaltijdbox

©ANP

Binnenkort kunnen Carrefour-klanten online recepten en de bijbehorende ingrediënten bestellen. Die moeten ze in een doos afhalen in de supermarkt.

Als eerste Belgische supermarktketen opent Carrefour België de aanval op het Duitse HelloFresh. Die webwinkel wordt steeds populairder door wekelijks aan huis dozen te leveren met daarin recepten en de bijbehorende ingrediënten. Enkele dagen geleden bleek dat online voeding kopen steeds populairder wordt.

Carrefour lanceert in oktober een maaltijdbox, maar pakt het anders aan dan HelloFresh. Bij HelloFresh kopen klanten een abonnement. Elke week krijgen ze een maaltijdbox, hoewel ze hun abonnement wel op pauze kunnen zetten. Bij Carrefour gaat het niet om een abonnementsformule. Klanten moeten elke box apart bestellen. Het is wel mogelijk om voor meerdere weken in één keer te bestellen.

Niet aan huis

Een ander belangrijk verschilpunt is de levering. HelloFresh brengt de maaltijdboxen aan huis, terwijl de Carrefour-boxen in de supermarkt moeten worden opgehaald. In het begin zal dat bij wijze van test kunnen in 9 winkels. Als het project aanslaat, kan een verdere uitrol volgen.

De boxen van Carrefour zijn een beetje goedkoper dan die van HelloFresh. Voor drie maaltijden voor twee personen betaal je bij Carrefour 40 euro. Bij HelloFresh kost hetzelfde pakket 43 euro.

Andere supermarkten bieden geen maaltijdboxen aan. Bij Delhaize zijn er geen plannen om er mee te beginnen. De keten heeft onlangs wel een leverdienst gelanceerd die online bestelde maaltijden aan huis levert. Colruyt focust op zijn webwinkel met afhaalpunten. In Nederland heeft Albert Heijn sinds een jaar een maaltijdbox die net als bij HelloFresh aan huis wordt geleverd, maar de dienst is niet beschikbaar in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud