Colruyt begint met maaltijdboxen

Het Duitse HelloFresh liet de maaltijdbox doorbreken in ons land. ©ANP

Colruyt volgt het voorbeeld van Delhaize en Carrefour en biedt recepten en de bijbehorende ingrediënten online aan in één pakket.

De supermarktketen Colruyt begint een proefproject waarbij klanten online dozen kunnen bestellen met daarin recepten en de nodige ingrediënten in de juiste porties. In eerste fase zullen enkel werknemers de maaltijdboxen kunnen kopen en afhalen bij Collect & Go, de online afhaalpuntendienst van Colruyt.

Geen thuisleveringen

De boxen zullen niet aan huis geleverd worden. Andere aanbieders, zoals Delhaize of het Duitse HelloFresh, brengen de dozen wel aan huis. Ook Carrefour overweegt te beginnen met leveringen.

Door online bestelde dozen te leveren, hopen aanbieders een grotere doelgroep aan te spreken. Maar tegelijk zijn zulke leveringen erg duur, waardoor heel wat spelers verlies maken.

Colruyt zette eerder al stappen

Het is niet de eerste keer dat Colruyt experimenteert met maaltijdboxen. Een jaar geleden bood het onder de merknaam 'Disj' al dozen aan in de studentenstad Leuven, maar dat project is stopgezet. Met de nieuwe boxen richt Colruyt zich op grote gezinnen.

Bovendien kocht de Colruyt-familie via zijn investeringsvehikel Korys 'een substantieel minderheidsbelang' in Smartmat, een Zweedse maaltijdboxenleverancier die al jaren actief is op de Belgische markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud