Coolblue installeert wasmachines voortaan zelf

Twee weken geleden begon Coolblue met leveringen in Franstalig België. ©rv

Door zelf grote elektronische producten zoals koelkasten, wasmachines en televisies te installeren, verankert de Nederlandse webwinkel Coolblue zijn aanwezigheid in België.

Tot voort kort deed Coolblue nog een beroep op logistieke partners om grote witgoedproducten gebruiksklaar te maken, maar nu tuft het met zijn eigen blauwe bestelwagens door België. Een jaar geleden was het in zijn thuisland al begonnen met grote apparaten zelf te installeren.

Voor de dienst heeft Coolblue 50 Belgische chauffeurs in dienst genomen. Tegen het jaareinde moeten dat er dubbel zoveel zijn.

Belgische magazijnen

De webshop levert de grote producten vanuit kleine Belgische magazijnen. Dat is nieuw voor het bedrijf, want het doorsnee Coolblue-product komt vanuit een groot magazijn in Tilburg, vlak over de Nederlandse grens.

Met deze stap breidt de Nederlandse webwinkel zijn aanwezigheid in België uit, waardoor de concurrentie met Vanden Borre en Media Markt vergroot. Twee weken geleden breidde Coolblue uit naar Franstalig België.

Groei

Vorig jaar groeide de omzet van Coolblue in België en Nederland met 55 procent naar 857 miljoen euro. De nettowinst lag met 8,9 miljoen euro bijna drie keer hoger dan in 2015. Er werken 2.500 mensen bij het bedrijf.

In België boekte Coolblue 242 miljoen euro omzet (+36%). Hoeveel de winst in 2016 bedroeg, is niet bekend. In 2015 bedroeg de Belgische nettowinst 860.000 euro op 180 miljoen euro omzet.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content