Advertentie

Delhaize koopt twintig Roemeense supermarkten

Delhaize is via Mega Image de nummer twee op de Roemeense markt. ©RV

Delhaize neemt voor een onbekend bedrag 20 van de 22 supermarkten van het Angst-merk over. De Belgische distributiegroep verstevigt zo haar tweede plaats op de Roemeense markt.

Delhaize onderhandelde geruime tijd over de overname. In de marge van de tweedekwartaalresultaten bevestigt de groep nu dat er op 17 juli een akkoord werd bereikt tussen Mega Image en Angst Retail. De deal zou in het vierde kwartaal van 2014 afgerond moeten worden.

Het gaat om Angst-winkels die tot voor kort in franchise van Carrefour zaten. De eigenaars van de winkels - de zakenman Sorin Minea en de Zwitserse Angst-familie - beslisten evenwel een punt te zetten achter de samenwerking met de Franse groep.

Hoeveel Delhaize voor de Angst-winkels op tafel legt, is niet bekend. De betrokken verkooppunten zullen de merknaam van Delhaize in Roemenië, Mega Image, overnemen. De Belgische distributeur verwacht dat de 20 winkels een omzet van 21 miljoen euro neerzetten.

Roemenië maakt geen deel uit van de kernlanden van Delhaize. Topman Frans Muller koos begin dit jaar voor de VS - de belangrijkste markt van Delhaize - België, Griekenland en Servië. De financiële middelen zouden prioritair voor die landen worden aangewend. ‘We blijven investeren in groei in Boekarest, maar pas in tweede lijn’, zei hij een tijdje geleden.

Delhaize is onder de naam Mega Image met 319 supermarkten het nummer twee op de Roemeense markt. In zeven jaar tijd is de omzet er voor Delhaize vervijfvoudigd. Er kwamen de voorbije jaren steeds meer winkels bij, onder andere ook met de overnames van Gulliver en Luca. De omzet klom er vorig jaar met bijna een derde naar 530 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 12,5 miljoen euro (+18%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud