Drie kandidaat-kopers voor Hunkemöller

©BELGAIMAGE

Er zijn nog drie overnamekandidaten voor de verkoop van het Nederlandse lingerieconcern Hunkemöller. Dat zegt CEO Philip Mountford in een interview met Het Financieele Dagblad. Wie de kandidaat-kopers zijn, is niet bekend.

De geruchten over een verkoop van de Nederlandse lingerieketen zijn niet nieuw. Voor het eerst reageert CEO Philip Mountford op de speculatie. 'We zitten nog steeds in het strategisch proces dat begin dit jaar gestart is onder leiding van zakenbank JP Morgan', aldus Mountford. Maar de verkoop is nog geen gelopen race.

Bloomberg berichtte vorige maand dat het Amerikaanse fonds Sycamore zo'n 440 miljoen euro zou willen neertellen voor Hunkemöller. Ook het private-equityfonds Carlyle werd genoemd als gegadigde. Mountford wil hun interesse niet bevestigen. Wel zegt hij dat er drie partijen geïnteresseerd zijn in de groep.

Uiteindelijk ligt de beslissing om te verkopen bij het Franse investeringsfonds PAI Partners. Dat kocht Hunkemöller destijds voor 265 miljoen euro van Maxeda Retail Group, de eigenaar van de doe-het-zelfketen Brico. PAI zou 500 miljoen euro willen vangen voor het Nederlandse concern.

Dat Mountford, erg ongebruikelijk, in de pers praat over het overnameproces heeft te maken met een bericht in een Nederlandse krant als zou Hunkemöller afstevenen op slechte resultaten. 'Sommige anonieme bronnen zijn er op uit om de prijs omlaag te krijgen. Het is gevaarlijk om deze spelletjes te spelen.'

Hunkemöller telt 4.500 werknemers en meer dan 650 winkels in 16 landen. Daaronder ook landen als Saudi-Arabië, Egypte, Marokko en Bahrein. In ons land zijn er 75 verkooppunten. Vorig jaar werd er een omzet neergezet van 300 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1886 opgericht door het Amsterdamse koppel Wilhelm Hunkemöller en Josephina Lexis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud