Ex-directeur Lidl België wordt topman Jumbo België

Jumbo is de grote concurrent van Albert Heijn in Nederland en wil ook winkels openen in België. ©ANP

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil winkels openen in België. Ze stelt de Belg Peter Isaac aan als CEO voor ons land.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet een nieuwe stap in haar plan om winkels te openen in België. Nadat Jumbo begin juni een Belgische dochtervennootschap had opgericht, benoemt de grote concurrent van Albert Heijn nu ook een directeur voor die vennootschap.

Het gaat om Peter Isaac, die 14 jaar in de directie van Lidl België zat. Eerst als regionaal directeur en sinds 2007 als operationeel directeur. Begin dit jaar belandde hij op een zijspoor, waarna hij CEO werd bij de bagageafhandelaar Swissport. Nog geen drie maanden nadat hij daar aan de slag was gegaan, ruilt hij het bedrijf in voor Jumbo.

Ervaring

De jarenlange ervaring van Isaac is de reden waarom Jumbo hem wil. 'We zijn erg blij met de komst van Peter. Om met succes de Belgische markt te bedienen moet je de ins en de outs van de winkelcultuur daar goed kennen', zegt Jumbo-topman Frits van Eerd aan het vakblad Distrifood.

In november vorig jaar kondigde Jumbo aan dat het naar België wil komen. Enkele maanden later zei het bedrijf dat de eerste winkel pas na 2018 wordt geopend.

Jumbo is op Albert Heijn na de grootste keten van Nederland. Het bedrijf ontstond 90 jaar geleden in Veghel, vlak over de Belgische grens, tussen Eindhoven en 's Hertogenbosch. Ook in Breda heeft Jumbo een magazijn vlak bij België. Jumbo is volledig in handen van de familie Van Eerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud