FNG op weg naar Belgische beurs

Dieter Penninckx, CEO en eigenaar van FNG. ©Thomas De Boever

Het beursgenoteerde kledingbedrijf FNG overweegt een verplaatsing van zijn statutaire zetel van Nederland naar België, en denkt aan een tweede beursnotering in Brussel.

FNG   is de moedermaatschappij van de Belgische ketens Brantano, Fred & Ginger, CKS en Claudia Sträter. In Nederland is het bedrijf eigenaar van de keten Miss Etam.

'We hebben heel wat business in Nederland. Maar het bestuur, de oprichters en het gros van onze aandeelhouders zitten in België. Ook de meeste strategische beslissingen worden nu al op de hoofdzetel in Mechelen genomen', zegt Dieter Penninckx, de oprichter en topman van de kledinggroep FNG. 

'Het ligt voor de hand dat het hoofdkantoor en de statutaire zetel van Zoetermeer naar Mechelen verhuizen.' Dat zou de werkgelenheid in Mechelen op termijn met 100 jobs opkrikken.

Voor de finale beslissing is het wachten op de afronding van de studie die daarover loopt. Fiscaliteit blijkt geen hinderpaal te zijn. De verhuizing wordt formeel als de algemene vergadering ze bekrachtigt in mei. FNG stelt in ons land 1.500 mensen tewerk, in Nederland gaat het om 2.000 medewerkers. 

Beurs

FNG wil ook op een ander vlak Belgischer kleuren. Naast de notering op de Amsterdamse beurs ambieert de groep een tweede notering op Euronext Brussel. FNG noteert op het Damrak sinds het twee jaar geleden via een omgekeerde overname het Nederlandse R&S Retail Group in handen kreeg.

FNG noteerde in het verleden al in Brussel, zij het op de niet-gereglementeerde Vrije Markt. Nu ambieert het de hoofdmarkt, de continumarkt. Penninckx ziet de Brusselse notering nog dit jaar rondkomen. De notering op het Damrak blijft behouden. 

De kledingroep maakte vorige week nog bekend 100 miljoen euro te zullen ophalen via de uitgifte van obligaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud