Gevecht over laatste kroonjuweel FNG laait op

©BELGA

De vroegere eigenaar van Ellos, een e-commercedochter van het gevallen FNG, eist geld van FNG omdat hij werd betaald in aandelen die nu waardeloos zijn. Ook de banken van FNG azen op Ellos.

De Belgische modegroep FNG ging eind augustus failliet. De Belgische winkels van Brantano, Fred&Gringer, Claudia Sträter en Miss Etam sloten. De Nederlandse tak werd verkocht. Maar de strijd is nog niet helemaal voorbij: de beursgenoteerde vennootschap FNG bestaat nog en bezit nog één kroonjuweel: de Scandinavische e-commercedochter Ellos.

De banken van FNG - ABN AMRO, Belfius, BNP Paribas en ING - proberen het geld dat ze uitleenden aan het bedrijf terug te krijgen via een claim op Ellos. Volgens De Standaard eisen ze 200 miljoen euro.

Maar ook de vroegere eigenaar van Ellos wil geld van FNG. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Zweedse e-commercegroep maandagavond bekendmaakte. De vroegere eigenaar is deels betaald in aandelen FNG die nu waardeloos zijn geworden én in leningen die nog niet volledig zijn verstrekt. Het bedrijf is daarover een arbitragezaak gestart tegen FNG. Als het die wint, zijn de gevolgen 'significant', zegt Ellos.

De omzet van Ellos kwam in het derde kwartaal uit op 790 miljoen Zweedse kronen, wat een status quo tegenover een jaar eerder is. Het bedrijf boekt een brutomarge van 32 procent, maar draait netto verlies.

Het verbrandt ook cash, maar zat op het einde van het derde kwartaal nog op 263 miljoen euro Zweedse kronen cash, wat neerkomt op 25 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud