Groene apothekerskruis in andere handen

Sign & Facade is het bedrijf achter de 500 groene apothekerskruisen in ons land ©Photo News

Sign & Facade, het Belgische bedrijf achter het groene apothekerskruis, komt in handen van het Belgische investeringsfonds KeBek.

Sign & Facade uit Diest is gespecialiseerd in de productie en installatie van lichtreclames en logo's op bedrijven.

'We hebben de rebranding gedaan van Brantano en van Landbouwkrediet naar Crelan en maken onder meer lichtreclames en logo's voor Carrefour, Immotheker, E5 Mode, Delhaize en Lukoil', zegt topman Didier Vael, 'maar we werken evenzeer voor de zelfstandige slager of bakker om de hoek'.

Sign & Facade, dat in Vlaanderen vestigingen heeft in Diest en Oostkamp, is ook het bedrijf achter de meer dan 500 groene apothekerskruisen in België.

In Luik beschikt de Belgische bedrijfslogospecialist met Armony Concept ook over een divisie die signalisatie aan de binnenkant van bedrijven uitvoert. Dat haalt het gros van zijn omzet in Frankrijk.

Sign & Facade  is ook actief in gevelbekleding. De belangrijkste klanten daar zijn bouwbedrijven en grote architectengroepen. 'Bekende projecten zijn de nieuwe campus van Barco en het nieuwe logistieke centrum van Nike in Ham', zegt Vael.

KeBek

Waarom Sign & Facade wordt verkocht? Vael: 'We waren al tien jaar in handen van de Belgische investeringsmaatschappij E-Capital. Die koos ervoor om uit te stappen en vond bij KeBek een nieuwe geïnteresseerde. Belangrijk is dat de nieuwe eigenaar ons zal helpen om verder te groeien, zowel in België als in het buitenland'.

Een overnamebedrag wil Vael niet noemen.

KeBek werd opgericht door enkele toplui van KBC Private Equity. Het heeft belangen in Alphamin (verdeler van chemische producten en additieven), autoverkoper Cardoen, Metaalconstructie Vanderscheuren, Tailormade Logistics, Allbox en Synbra. KeBek koopt Sign & Facade in samenwerking met BNP Paribas Fortis Private Equity.

Sign & Facade boekte vorig jaar 19 miljoen euro omzet en meer dan 3 miljoen bedrijfswinst. Er werken 140 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content