Grote baas Aldi stapt op

©BELGA

De topman van Aldi Nord, Marc Heussinger, is opgestapt. Dat heeft de Duitse discountreus vrijdag bevestigd. De winkels van Aldi België vallen onder Aldi Nord.

Heussinger had nog een mandaat van vier jaar aan het hoofd van het concern.

Het vertrek van de 52-jarige Duitser was eerder door Manager Magazin gemeld, en vrijdag door het extreem discrete bedrijf uiteindelijk ook bevestigd. 'De heer Heussinger heeft de wens uitgedrukt om zijn functie in de raad van bestuur te beëindigen', aldus het bedrijf in een zeldzame mededeling.

Zijn vertrek komt als een verrassing. Heussinger had in 2011 het roer bij Aldi Nord overgenomen. Er was een akkoord dat hij ook de volgende vier jaar nog het bedrijf zou leiden. Hij werd topman op een moeilijk moment. Aldi Nord dreigde de aansluiting met zusterbedrijf Aldi Süd en eeuwige rivaal Lidl te missen.

Opvolger

Volgens Duitse media ligt onenigheid over de modernisering van de Aldi Nord-supermarkten aan de basis van zijn vertrek. In het bedrijf én in de controlerende families was  kritiek omdat de miljarden zware ombouw niet snel genoeg vooruitging. Ook de groei van het bedrijf zou onder de verwachtingen zijn gebleven. Heussinger van zijn kant klaagde over een gebrek aan vertrouwen.

Ook de complexe structuur bij de discounter helpt niet meteen. Het bedrijf is in handen van drie stichtingen, die worden gecontroleerd door verscheidene erfgenamen van de stichtende broers Albrecht.

Heussinger wordt opgevolgd door de 45-jarige Torsten Hufnagel, die met onmiddellijke ingang en tot nader order de functie van Heussinger overneemt. Hufnagel geldt als de architect van de modernisering van Aldi Nord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect