Half miljard voor winkelcentrum in Woluwe

©BELGA

Het Nederlandse Eurocommercial Properties is bereid 468 miljoen euro op tafel te leggen voor het Woluwe Shopping Center.

Woluwe Shopping stond sinds begin dit jaar te koop. Toen was sprake van een verkoopprijs van 300 miljoen euro, maar het winkelcentrum met de lage plafonds uit 1968 zou nu bijna een half miljard moeten opleveren. 

De deal is wel nog niet helemaal rond. Eurocommercial Properties, een gigant met een portefeuille winkelvastgoed ter waarde van 4 miljard euro in onder meer Frankrijk, Italië en Zweden, voert exclusieve onderhandelingen met eigenaar AG Real Estate over de verkoop. Een deel van het shoppingcenter is beursgenoteerd in de vorm van de vastgoedcerticaten Woluwe Shopping en Woluwe Uitbreiding. Als alles volgens plan verloopt, moet alles beklonken zijn in het eerste kwartaal van 2018. 

Het winkelcentrum langs de Woluwelaan in Sint-Lambrechts-Woluwe is fel verouderd. Er zijn al jaren uitbreidingsplannen, maar daar is een milieu- en sociaal-economische vergunning voor nodig.  De bouwvergunning wordt betwist bij de Raad van State. Het aantal bezoekers zit al enige tijd in dalende lijn. Met Docks Bruxsel is er concurrentie bijgekomen, Neo aan de Heizel en Uplace in Machelen doen daar mogelijk nog een schepje bovenop.

De Nederlanders zien daar evenwel geen graten in. In het huidige klimaat van spotgoedkoop geld denken ze vanaf dag één geld te verdienen aan hun aankoop. In een persbericht zeggen ze te mikken op een startrendement van iets minder dan 4 procent. Eurocommercial wil al kort na de aankoop met de renovatie starten en ziet ‘aanzienlijke marge’ om meer volk, meer omzet en hogere huurinkomsten binnen te halen. Vandaag trekt het centrum 6,5 miljoen bezoekers per jaar, aldus Eurocommercial. 

‘De Brusselse vastgoedmarkt en zijn economie zijn erg aantrekkelijk’, stelt Jeremy Lewis, topman van Eurocommercial, in een persbericht. ‘De bevolking groeit, het beschikbaar inkomen is hoog. Bovendien is het dermate moeilijk om nieuwe centra gepland te krijgen, dat er vandaag geen overaanbod is aan winkelruimte. En ook in de toekomst zal dat niet het geval zijn. Zelfs als NEO en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Groot Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben.’Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud