'Jumbo opent supermarkt in Bree'

Jumbo maakte een maand geleden bekend dat het plannen koestert om in België winkels te openen. ©ANP XTRA

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil naar België komen en plant een winkel in Bree.

Dat meldt het vakblad RetailDetail op basis van verschillende bronnen in de vastgoedsector. Liesbeth Van der Auwera (CD&V), de burgemeester van Bree, bevestigt aan Belga dat Jumbo één van de kandidaten is om een pand te betrekken in een nieuwe winkelcentrum in het Limburgse dorp. Dat winkelcentrum moet nog wel worden gebouwd.

Jumbo is nog niet bereikbaar om het nieuws te bevestigen of te ontkennen.

Albert Heijn

Het Nederlandse Jumbo, dat na Albert Heijn de populairste supermarktketen van Nederland is, maakte een maand geleden bekend dat het winkels wil openen in België. 'Ons meerjarenplan bevat de optie dat we de Belgische markt betreden. Laat me zeggen dat we het zeker niet uitsluiten', zei financieel directeur Ton van Veen toen. 'Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn. Het vergt een goeie voorbereiding en strategie als we naar België gaan.'

19 procent
Nummer twee van Nederland
Met een marktaandeel van 19 procent moet Jumbo in Nederland alleen Albert Heijn voor laten.

Het bedrijf ontstond 90 jaar geleden in Veghel. Dat ligt op 40 kilometer van de Belgische grens, tussen Eindhoven en 's Hertogenbosch. Ook in Breda heeft Jumbo een magazijn dat vlak bij België ligt.

Jumbo is volledig in handen van de familie Van Eerd. Tien jaar geleden was Jumbo nog een vrij kleine speler, maar na de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 zette de keten zich in Nederland op de kaart.

Jumbo genereert met zijn 580 winkels een omzet van 6,7 miljard euro, goed voor 19 procent van de Nederlandse markt, terwijl Albert Heijn zo'n 35 procent in handen heeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud