Nike breidt verder uit in de Kempen

Nike belevert al zijn Europese winkels en webwinkelklanten vanuit Herentals, Laakdal en Ham. ©Dominic Verhulst / Dotch.be

In 2019 breidt Nike zijn magazijnen in de Kempen nogmaals uit. De logistieke hub is nu al goed voor 3.000 jobs.

België is een cruciale spil in het logistieke netwerk van Nike en blijft dat ook de komende jaren. Vanuit de distributiecentra in Laakdal, Ham en Herentals vertrekken de leveringen van schoenen, kledij en allerhande sportartikelen naar heel Europa en zelfs naar landen in Afrika en het Midden-Oosten. Zowel bestellingen van eigen verkooppunten, winkels zoals Decatlon en bestellingen via e-commerce worden hier verwerkt.

Al weken doen geruchten over een uitbreiding de ronde. En de beslissing is eindelijk genomen. Er komt een nieuwe investering. De raad van bestuur van Nike heeft de expansie in Ham goedgekeurd, bevestigt Filip Peeters, personeelsdirecteur van de Kempische activiteiten. Er komt een nieuw logistiek gebouw bij dat ergens halverwege 2019 operationeel moet zijn. 

3.000 werknemers

Intussen telt Nike in ons land al 3.000 werknemers. Hoeveel er door de expansie bijkomen, is niet duidelijk. 'Het nieuwe gebouw zal een perfecte spiegeling zijn van het complex dat we in mei in gebruik namen', zegt Peeters. Die expansie - goed voor 40.000 vierkante meter - leverde toen 600 jobs op.

Maar dat het deze keer opnieuw zoveel zal zijn, ontkent Peeters. Er zal een verschuiving in tewerkstelling plaatsvinden tussen de magazijnen. 'De groei van de tewerkstelling zal de groei van Nike volgen', aldus Peeters, zonder daar meer over te willen vertellen. 

Hoewel net over de grens in Nederland de logistieke hubs uit de grond schieten, blijft Nike volop investeren in de Kempen. Het bedrijf werkt er onder een paritair comité dat nachtwerk toelaat waardoor er geen obstakels zijn voor e-commerce. Bovendien zijn de hogere loonkosten geen groot issue. De centrale ligging in Europa is doorslaggevender. Vanuit Laakdal heeft Nike toegang tot het Albertkanaal, treinsporen en autowegen.

De verdeelcentra van Nike in ons land hebben samen een oppervlakte van 250.000 vierkante meter (25 hectare).  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud