Nog minder Belgen in top Ahold Delhaize

Johnny Thijs (ex-Bpost, foto) stopt net als Patrick De Maeseneire als bestuurder bij Ahold Delhaize. ©Thierry du Bois

Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire houden het voor bekeken als commissaris (bestuurder) bij de supermarktgroep.

Na de overname van Delhaize door Ahold kwamen er vier Belgen in de raad van bestuur (raad van commissarissen) van de fusiegroep: Jacques de Vaucleroy (vice-voorzitter), Dominique Leroy, Johnny Thijs (ex-Bpost) en Patrick De Maeseneire (Jacobs Holding - Barry Callebaut).

Dat aantal wordt nu gehalveerd: Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire stoppen als bestuurder. Ze vroegen zelf om hun vertrek omdat ze te weinig tijd hadden om hun mandaat bij de distributiegroep goed te vervullen en andere prioriteiten hebben, zo vernam De Tijd. Thijs en De Maeseneire worden niet vervangen.

Het nieuws raakte bekend in de marge van de machtswissel aan de top van Ahold Delhaize.

Oranje

Met hun vertrek vervaagt het Belgische karakter van de raad van commissarissen. En met de vervanging van de Zweedse voorzitter Mats Jansson door de Nederlander Jan Hommen (ex-ING) kleurt hij zelfs nog wat meer Oranje.

Na de deal moest Delhaize ook al op operationeel vlak het onderspit delven en gingen de meeste en de belangrijkste posten in het management van de fusiegroep naar mensen van Ahold. Behalve Marc Croonen waren er in dat beslissingsorgaan de voorbije jaren geen Belgen te bespeuren. Hij is Chef Duurzaamheid en verantwoordelijk voor Transformatie en Communicatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud